Wednesday, September 27, 2006

Upcoming kvalitetsutgång

Imorgonkväll: Carl CraigGrodan:

På fredag: Li-fi-fnk Kalmars!

Ami goes bloggvärldsbloggen

Mest sökta termer på bloggsök den här veckan:

1. sex

2. knulla

3. "kuken rätt upp i röven e ju rätt gött trots allt"

4. porr

5. "gammal kuk i röven rostar aldrig"

6. "kuken i röven smakar mumma"

7. katten ofelia

8. "kuken i röven"

9. jodenius

10. otrohet

11. hon suger ju rätt bra ändå

12. thailand

13. ohly and fingret

14. mode

15. reinfeldt



EEEEHHHH?

Tuesday, September 26, 2006

Day off

Ledig dag imorgon. Min enda plan är att fika med Fia samt att plöja nya numret av Bang. Lovely!

Rädda världen eller anordna klubb, det BARA antingen eller!

Någon är lite arg i Dynamics gästbok:
assa ni e ju baaaa saaaaa haftiga. fatta vad hett att vara forst med en riktig elektroklubb i tontiga uppsala liksom. shit. jag tror jag dooooooor. fuck roda korset, fuck lakare utan granser jag menar det ar ju NI som raddar varden med eran BALLA elektrooooo.
Hur orkar man ha den här synen på engagemang? "Antingen räddar du världen med din tid och energi eller så kan det fan i helvetet vara".

Engagemang föder engagemang brukar det heta även hos SIDA.

ps. om det är du som skämtat Malin så är du ursäktad. ds

Monday, September 25, 2006

If you're hungry - don't read this!

Upptäckte att det var en del matbilder i gårdagens lite snyftiga inlägg om att sommaren är kort och så... Kom på att jag faktiskt inte delat med mig av särskilt mycket mattips till er! Ni som läst min blogg länge vet att jag har ett väldigt lustfyllt men väldigt krävande förhållande till mat (läs mer om min traumatiska matuppväxt som ligger grund till detta här). Jag är en matbrat som blir sjukt ledsen och kinkig över både äckliga halvfabrikat, fina råvaror misshandlade på dyra krogar och restaurangers inkompetens i att laga enkel god och billig mat. Nu när jag jobbar så mycket äter jag ute nästan varje dag och jag kan inte säga att jag gillar det. Jävla mycket taskig mat till överpriser alltså. Nej när det kommer till mat är jag en riktig hemmagris. Därför listar jag lite av mina favvorecept och kanske även lite bra ingredienser att ha hemma om man "bara vill slänga ihop nåt".

Mat Ami-style!

Blinier med finhackad rödlök, gräddfil och rom. Blinier är ryska plättar och görs med lite bovetemjöl. Sjukt gott och kan med fördel ätas till lyxig helgfrukost.

Kantarelltoast. Så enkelt, så gott! Smörstek kantarellerna med lite svartpeppar, salt och kanske en minivitlök eller nåt. Lägg på macka och dö av godhet!

Djävulskyckling. Italienskt recept på hel kyckling i ugn med rosmarin, massa citron, piri piri och vitlök. Äts med fördel aioli och sallad. Blir kyckling över - gör tex. en pastasallad dagen efter.

Bulgursallad. Kanske världens bästa mat. Ta lite vad du har hemma i grönsaksväg tex. rödlök, gurka, tomat, augergine, sallad etc och adda typ knaperstekt bacon eller en kycklingfilé för att göra det lite matigt. Någon färsk krydda är dock viktigt: persilja eller koriander är grymt gott. Går på typ tio röda!

Wasabikyckling och sesam. Kycklingfiléer steks med wasabipulver (på tub är fjantigt dyrt) och dränks i massa sesamfrön. Äts med fullkornsris och en sallad med böngroddar och finstrimlade morötter.

Medelhavsgratäng. Uppdatera vanliga potatisgratängen med zucchini, aubergine, tomat, oliver, fetaost, mozzarella eller lite vad du tycker är gott.

Indiska räkor. Räkor, matlagningsgrädde massa indiska kryddor och kanske ärtor, haricotes vertes eller nån annan grönsak du bör ha i frysen. Ris såklart.

Rissotto. Krångla inte till det. Lite zucchini är allt som behövs förutom det gamla vanliga.

Nachos. Megahungerns räddare. Gör en stor salsa och frys in, paco maco-salsa på burk går an den också men är inte lika billig om man är student. Mosa ihop en guacamole och adda lite majs och grönsaker du eventuellt har hemma. Megapåsar nachos finns på Willys. Små minipåsar från Ica och Konsum är totalförbjudet. Sjukt o-prisvärt och ingen större skillnad i smak när man köper neutrala.

Nästan vad som helst med färsk sparris i. Gärna ihop med walnötter också.

Pasta med tomatsås. Sjukt gott med bara lite finhackad färsk persilja eller hanckade oliver i. Inga Eldoradooliver dock.

Vietnamesisk glasnudelsoppa. Ganska avancerat första gången men sen går det av bara farten. Recept finns i "Kärlek, oliver och timjan". Typ det godaste man kan äta. VARFÖR VARFÖR VRAFÖR FINNS DET INGEN VIETNAMESISK RESTAURANG I UPPSALA!!!! "Kärlek, oliver och timjan" är fö en mycket bra kokbok. ALLA recept där är goda.

Harira. Marockos nationalrätt. Köp ett lamm och laga denna rätt och du har mat för flera veckor om du inte bjuder på fest. Jag brukar frysa in jag vette hur många påsar att värma när man är lite ledsen, kinkig och ha tappat tron på mänskligheten och skulle bli själmordsbenägen om man skulle ställa sig och laga nåt och det skulle råka bli äckligt vilket mat tenderar att bli när man ställer sig vid spisen trött och ledsen.

Potatisklyftor med massa vitlök. Uppdatera dem med att ungsbaka lite rödbetsklyftor också.

Fisk i ugn med pepparrot. Lite kokt potatis och nån sås med kanske också pepparrot i.

Franska fisksoppa. Tomatkrossbas, lite grönsaker, lite fisk och/eller skaldjur och saffran.

Stuvade makaroner med kanperstekt bacon. Gammeldags makaroner är det som gäller.

Linsoppa. Kan vara hur tråkigt som helst eller hur gott som helst. Skillnaden mellan dessa två ytterligheter stavas färsk koriander. Färsk koriander köper du inte i kruka på Ica. Den köper du på iranilivs. Allt annat är ett hån mot både dig, mig som personer och samtliga invandrade matentreprenörer i detta land.

Hemmagjord pizza.

Orkar inte lista mer saker nu. Blev hungrig och måste göra en kantarelltoast känner jag.

Sunday, September 24, 2006

Ny tid ny strid

Jag jobbar väldigt, väldigt mycket nu när butiken är i uppstartningsfasen. Får hoppas att det planar ut lite när vi kommit in i alla rutiner och så. Jag fullkomligt stupar i säng när jag kommer hem från jobbet. Mitt gamla liv är slut och så även sommaren enligt väderleksrapporterna. So long DN det dröjer nog ett tag tills jag hinner läsa alla dina delar över en långfrukost på balkongen!



So long sommaren - längtar redan efter dig!

















Stiliga män!


Min bästa kompis och min kille är verkligen provocerande stiliga! Älska stiliga killar! Inte snygga utan stiliga! Lite skäggväxt, lite hår på bröstet, lite pikétröja - ja ni fattar grejen. Adda mucho snällhet och intellektuell förkovring och alltså aaaah mmmmmm!

Saturday, September 23, 2006

Klikkboxning

Skrev ett inlägg för typ hundra år sedan om att ni skulle gå in på mina vänner Klikkboxnings myspace och ladda ner deras senaste låt Dokument 2323 men orkade inte publicera det då. Gör det nu istället! Gå in på Klikkboxnings myspace och ladda ner deras nya låt Dokument 2323 om ni är nere med techno. Är ni inte det så skit i det. Kan vara en låt svår att fatta storheten i om man inte är helt såld eller inte redan står på ett svettigt dansgolv. Eller jag vet inte. You decide.

Tuesday, September 19, 2006

Facehunter Ami in da house

Jag gör en facehunter och jagar lite faces på Dynamic... Eller förlåt Christin gör... Det blev bara några stycken sen vägrade Blogger att ladda upp fler. Pain! Men det blev ett lite blandat gäng som ni kan se...







Sunday, September 17, 2006

Valet igen då

Har röstat nu. Känner mig besudlad på nåt sätt. Borde kanske ha röstat blankt.

Jag lovar att betala tillbaks någon gång genom att engagera mig politiskt för att förändra nuvarande eller blivande partier.

Salongskommunisten

Vilken lite äcklig salongsbolsjevik jag var igår! Skrev den lite förvirrade och alkohloldoftande texten (från hjärtat) efter att ha ätit ankbröst och tryffelrisotto och fått idel gratis påfyllning i glaset hela kvällen på Svenssons. Det var typ yatch club sen.

Full och ödesm'ttad - val 2006


Det är val imorgon. Jag mår lite illa och vet inte fram eller bak, upp eller ner, höger eller vänster. Jag tycker det är lite scary att det kommer bli borgerligt imorgon. Jag älskar att vi har en stark oppositipn som ser saker annorlunda och som tvingar de de sittande (och alla oss andra också kanske) att tänka nytt och tvingar de styrande att tänka om hundra gånger men alltså jag vette fan om jag vill att de skall vara något annat än en stark opposition. Jag menar i reella sakfrågor och i medel kan man faktiskt få personer och partier att ändra sig. Men grundläggande människosyn ( ochgenom historien bevisad, det spelar ingen rol att en reklambyrå sätter tillsätter prefixet nya på moderaterna) tror jag däremot är svårare att ändra hos folk. Jag vet att den del saker kommer bli bättre med ett borgerligt styre men det är saker som jag tror skulle kunna bli bättre det sedvanliga röda styret också. Småföretagsgrejen tex - I love småföretag och tycker de är hur viktiga som helst. Även om jag varit en ganska röd i själ sedan jag började tänka abstrakt har jag många gånger tyckt att högern kommit med mer progressiva och opitimistiska förslag. De röda håller på en del så KEFFA saker men jag tror att det är lättare att lära gamla hundar att sitta än att känna eller vad man skall säga. Högerblocket är ju duktiga att fokusera på viktiga saker i valdebatten men det är så mycket obehagliga saker som de, eller deras enskilda partier tycker som det inte pratas om för så klart att de skall vinna valet. Detsamma med vänsterblocket no shit men där å amdr aisdan vet man hur effektiva sossarna är i sitt totala nedtryckande av diverse kommunistelement vars slutmål är att förstatliga ungefär allt i Sverige. Odemokratisk kan tyckas men ack så tryggt. Jag vet däremot inte hur effektiva moderaterna kommer vara att trycka ner "främlingfientliga" element hos folkpartiet eller direkt antifeministiska element hos kristdemokraterna. Folkpartiet ni kunde faktiskt fått min röst om ni inte slutat vara liberala någon gång jag vet inte när!

Orkar inte riktigt ha en utläggning om det här på fyllan, Jag kommer inte vara en av den som påverkas särskilt mycket av valet som person, därför kan jag kanske till skillnad från andra tycka att det är spännande och inte enbart ödesmättat. Men ändå, det är en jävligt stor sak att Sverige anathligen kommer att byra regering imorgon. För jag bryr mig om fler än om mig själv och mitt lönekuvert och min framtid. Jag kommer alltid att klara mig, jag har alla förutsättingar från dayone. Sverige kommer kanske inte alltid att klara sig även fast vi kanske har alla förutsättningar från day one. Efter en jävla massa om och men kommer jag rösta rött imorgon. Sen att jag kommer tycka att det är hur kul som helsty personligen att följa en eventuell borgerlig regering det är nåt helt annat men inte ett skäl att rösta på dem-

Talspråk och felstavat. Take it or leave it. Rösta imorogn iaf.

Saturday, September 16, 2006

Hybris

Ordet hybris har varit konsekvent felanvänt och/men fick en ny mening när housenäven ikväll var i luften till Kernkraft 400 och Maria gormade över dansgolvet "Annamaria vi kommer lyckas med allt vi tar oss för!".

Jävligt trevlig kväll på alla sätt och vis! (Inte bara pga av hybrisen då. Den lyste med sin frånvaro ett bra tag).

Friday, September 15, 2006

Det finns många skäl att åka till Kina...

Kanske det sötaste barnet jag sett bodde på gatan där vårt hostel låg i Beijing:

Har ni sett något sötare?

Thursday, September 14, 2006

Kära dagbok

häjj bloggen! idag har jag träffat min personal. det är ett härligt jävla gäng alltså! lite ledord: acne-skjorta i äggulegult, uppklätttnedklätt, filippa k-pepp/prep, jeans-moikan, jobb-pepp, service-pepp. love love love them! du vet, jobba som ett team, bygga ihop till ett lag, komplettera varandra och all that good service shit. jag går omkring och nyser av dammet i butiken, äter lunch med butikscheferna för macoteket och designtorget och hickar nervöst över arton tusen lådor.

i måndags var jag vit i ansiktet i en modeateljé med vitlakerade trägolv, drack tusen koppar lära-känna-varandra-kaffe på sköna företaget med unga kreativa människor där alla bara trivs så himla om man inte heter annamaria och det är ens första dag och man inte har någon deodorant. låt mig få vara ny och nervös liksom. i tisdags kolla på arton tusen jeans samma fast ändå lika, komma på att det är rätt ok att tycka jeans är viktigt, alla pratar mycket om det de jobbar med. åka taxi klockan sex på morgonen genom ett dimmigt göteborg, äta en daim, prata mode och företags-visioner med någon som höjer en till skyarna vad man än säger (förutom när man säger att man inte tror att man skall klara det). hänga med Bruno-Götgatsbacksefolket, dricka ännu mer kaffe lyssna på laurent garnier och nexus 21 utmattad på ännu ett tåg, vara världens mest uppmärksamhetskrävande flickvän, ÄTA SÅ JÄVLA MYCKET LUNCHER UTE JAG ABSOLUT INTE HAR RÅD MED EFTERSOM MIA FICK BETALADE MITT PUDER FÖR JAG INTE HADE TÄCKNING PÅ KONTOT! komma på att det är en jävligt dålig idé att köpa kläder för 3000 kronor när man inte har betalt hyran när man annars handlar för 45 i månaden på Myrorna, börja prata konstig dialekt efter att ha pratat med boråsare, göteborgare, malmöiter, ölänningar, stockholmare och what-not, vara lite nervös över att invigningsfesten kommer bli dålig för det inte jag som arrangerar den, komma över det, banga Bricolage och prioritera ner mina kompisar ett tag.

barista har ingen butikschef än så om ni känner er manade så sök! rättvisemärkt kaffe is good shit. good shit needs good people and good people my readers are!

funderar fö på att vara lite 2000-tal och ändra mig om vilka jag skall rösta på i valet så här tre dagar innan.

imorgon är det kalendariumfest. På lördag är det Mattes nya klubb dit jag funderar på att ta hela min nya personalstyrka. Matte om du läser det här skriv upp Annamaria + skitmånga på gästlistan. Pus!

Måste gå på Grodan snart.

Måste läsa ut min bok snart. Min högvarvs-hjärna måste få vara sig själv ett tag.

Inte läsa igenom det här inlägget innan jag publicerar det i tron om att jag är James Joyce.

Monday, September 11, 2006

Livets alla vändningar

Mitt liv tar snabba vändningar. I söndags var jag en vanlig tjej som skulle plugga lite komvux, pyssla med lite smågrejer och bara vara lite ung, fri och härlig. Söndag en vecka senare har jag blivit runtskjutsad i någon slags Porsche, sover på hotell, får luncher och middagar betald med guldkort, skall läras upp av massa modeentreprenörer och är butikschef för Sveriges bästa butikskedja som nu lanseras i Uppsala. Eeh va liksom?



Jag glömde deodoranten i Uppsala och måste investera i ett nytt puder. Glansen! Svetten!

Friday, September 08, 2006

Primadonna - Flashing on the floor


Alltså den härlåten! Ungefär allt som är bra med italo i en och samma låt! Bara namnet Primadonna - flashin on the floor säger allt! Kan tyckas att chansen skulle kunna vara ganska stor att den skulle bli aningen för mycket, och ja det är den men alltså, fan vad bra! Den passa precis min nya hårlook (tänk mellanting mellan intellektuell 80-tals författarinna och nerdekad discodrottning = ungefär allt jag står för och vill vara haha).


ps. länken är zshare så ni kan alla ladda ner låten, ta på er något fränt (inte snyggt det är inte samma sak) och dansa runt lite i vardagsrummet. Enjoy! ds

ps2. jag och min kille dricker alldeles för starka rom och cola och väger huruvida vi faktiskt skulle ha roligare hemma dansandes framför skivspelarna än på den påtänkta klubben. Är det normalt? ds2

Arbetsförmedlingen och UNT Fredag - två discjockeykramare

Idag var jag på Arbetsförmedlingen och avanmälde mig som arbetssökande. Där var lika härlig stämning som alltid. En gång rakryggade människor tycks ha krymt ihop, tappat hållningen och nästintill blivit puckelryggade. Folk är bleka, uppgivna och tvingas stå upp runt massa löjliga jobbsökardatorer (det gäller att aktivera de slöa jävlarna liksom). Folk som precis avslutat sina SFI (svenska för invandrare)-studier är oftast de enda ljusglimtarna i denna kanske dystraste del av Sverige. De förklarar stolt på sitt nyerövrade språk att de skulle vilja jobba. De vet ännu inte att det inte är kört för dem för att de heter Omid och Günyul och att Arbetsförmedlingen är ungefär det sista stället man bör hänga på om man vill ha jobb varesig man har utländskt klingade efternamn eller svenskt.

Till slut kom jag fram till service-disken efter att ha fått höra personer framför mig fått förklarat för sig att arbetsmarkanden är jättesvår för folk inom kultursektorn och att arbetsförmedlingen inte hjälper till att starta företag utan kan hjälpa de som är företagssugna med visioner och idéer. Jag bad om att bli avanmäld som arbetssökande för att jag hade fått jobb. "Nämen grattis då, guuuuud vad roligt" fullkomligt skriker damen bakom disken "Verkligen grattis, det är inte lätt idag!". Jag kollar generat runt mig medan kvinnan med en sällan skådad långsamhet skriver in mina uppgifter i systemet. Sernanders-Staffan kommer in och ställer sig i kön. Jag blir helt deprimerad när jag tänker på att den jävla hyresgästföreningen slängt ut honom från hans krog, att Flogstas studenter förvägras hans megastarka, hembakta tortillas och vietnamesiska kaffe och att Staffan numera måste förnedras på arbetsförmedlingen. Till råga på allt ser jag det här:

Ett uteställe som annonserar efter discjockeys på Arbetsförmedlingen! Alltså FAN vad misslyckat! Sen irriterar jag mig inte så lite på användandet av ordet discjockey, tycker att det är mer än dags att vi slutar skriva ut hela, alla vet väl vad fan en dj gör nu för tiden? Borde vi skriva ut compact disc också när vi pratar om cd:s eller vadå? Glömmer min irritation ett tag medan jag lyssnar på lite nyinlagd musik i mp3:e-spelaren och och låtsas prova kläder när jag istället inspekterar mitt nypermanentade hår i alla speglar jag kommer över. På Solo plockar jag upp senaste numret av UNT-fredag och kommer på att det skulle vara en intervju med mig där. Hittar den och skummar igenom och bara nej det är inte sant! Reportern (som är världens gulligaste och så) har konsekvent översatt mitt användande av ordet dj till discjockey!!! Aaaah!

Preventivmedel, skrivkramp och ett taget beslut

Eftersom jag för tillfället lider av skrivkramp så bjuder jag här på en gammal text som jag publicerade här på bloggen som mitt typ tredje inlägg eller nåt. Läs, begrunda och diskutera tills jag återkommer. Jag har massa texter om allt möjligt som jag har påbörjat men för närvarande orkar jag inte avsluta dem. Jag lägger mig istället i badet med Arena eller DN alternativt går ut och dricker öl med någon kompis och diskuterar sönder ämnet där så att jag tröttnar på ämnet eller texten. Men håll ut, jag känner min inspiration komma tillbaka. Som tidigare inlägget skvallrat om har jag den här veckan mest funderat över ett erbjudande jag fått. Nu är beslutet äntligen taget och svaret blev ja så nu kan jag släppa det som har malt i mitt huvud sedan i måndags. Nu kan jag tänka på annat och jag känner inspirationen komma tillbaks. Ikväll skall jag ha naken quality-time med Anty och sen Two tons of Fun på ÖG, imorgon skall jag dansa på borden så full att Ebba von Sydow skulle kräkas om hon såg mig, på söndag sätter jag mig på tåget till Göteborg och påbörjar mitt nya liv.

Ja just ja den utlovade texten också...

I don't need you loving services any longer

Nu i dagarna firar vi tre års jubileum. Ni skall bara veta hur bra vi har haft det. I början var det lite problem med tilliten. Jag hade precis kommit från en treårig krånglig relation där man aldrig visste var man hade varandra, aldrig visste var den andra stod, varför man mådde dåligt – om det faktiskt var ens eget eller den andras del eller om allt bara blivit psykosomatisk efter allt krångel och den soppa som relationen utvecklat sig till. Sexlusten lyste med sin frånvaro och jag visste absolut inte om allt någonsin skulle bli bra igen och om jag någonsin skulle lita på någon i en ny relation.

Jag pratade med så många om mina problem: alla sa detsamma ”slappna av, är du säker på att du inte bara borde prova en ny typ, den du har nu kanske bara inte är din sort? Det finns nackdelar med alla, ingen är perfekt”. Ömsom målmedvetet, ömsom famlandes i mörkret fortsatte jag leta. Det var tvunget att finnas något bättre!

Till slut hamnade jag i en vacker arkitektritat villa särandes på benen för en total främling. 500 spänn kostade det och det gjorde fruktansvärt ont i en sekund innan det var slut och jag gick förväntansfull hem undrandes vad som nu skulle hända. "Fem år räcker det nu". Var denna nu den rätta?

Nu har som sagt tre år gått och jag har älskat varje sekund med min nya partner. Visst, vi hade en mindre kris när jag blev oväntat gravid då jag ifrågasatte om du verkligen var den rätta för mig. Men efter att ha pratat med människor och läst på så insåg jag att man inte kunde vara mer än 98% säker med någon. Det hade allt lika gärna kunnat ha hänt med någon annan. Men det hela var över på några veckor och glömt och gömt sedan dess.

Nu önskar (och missionerar) jag för att fler tjejer skall få uppleva det fina i den relationen jag har med dig, i att låta sin kropp vara opåverkad av hormoner. Hormoner som inte bara kan få dig att få blodpropp i hjärnan, gråta till Sunset Beach varje eftermiddag, bli lite tjock/lite arg/lite svullen som är dyrare än andra preventivmedel, som du kan råka glömma och gör chansen ännu större att bli gravid (om du inte har p-stav vilket är ännu större vansinne) och som kan även få dig att tappa sexlusten. Med p-pillren kan du aldrig riktigt bedöma själv om dina eventuella problem beror på dem eller nåt annat. Det går alltid att intala sig själv eller sin partner: ”nämen det är säkert bara nåt med p-pillren” när du är svajig, är arg för att han inte kan prata om sina känslor, när du har fått urinvägs/svampinfektion/ont i fittan igen efter sex. Egentligen kanske det är något helt annat, eller så kanske det är p-pillren men som sagt vem vet? ”Alla tjejer reagerar olika på olika p-piller” – har alla fått höra som besökt en välmenande ungdomsmottagning. Allt eller inget kan vara p-pillrens fel men:

DU FÅR SKÖRARE SLEMHINNOR AV P-PILLER!

Det innebär att om du skulle vara kille så skulle du ha svårare att få stånd på lång sikt och inte bli lika hård som den skulle vara opåverkad. Detta är något som man får av alla p-piller oavsett sort på lång sikt, vilket alla barnmorskor, gynekologer och läkare har bekräftat sedan jag började fråga om det. Det är inte alltid att det ställer till enorma problem, eller ens märks (du kanske bara tror att du inte blir lika kåt av din kille längre?). Vilka män skulle gå med på att använda ett sådant preventivmedel i åratal? Nu pratar vi inte en natt, då de flesta använder kondom som de flesta upplevt kan få fumliga killar att tappa stinget. Nej det är en jävla skandal att det inte forskats mer på manliga preventivmedel. Men sen kanske det säger sig självt, att man inte gärna mister bekvämigheten i att någon annan får betala priset och ta konsekvenser för ens knullande. Männen är smarta nog att fatta att det är en rätt läskig grej att ställa om hela kroppens system för att få knulla lite.

Även i förhållanden är det fortfarande kvinnans ansvar att inte bli gravid. Sådant skämt i dagens ”jämställda samhälle”. I ”jämställda” förhållanden kanske man föresten delar på kostnaden för p-pillrena. G thanks!

”Jamen det finns ju inga andra bra alternativ ju brukar det låta”. BRA alternativ? Den kvinnliga delen av befolkning fick länge nöja sig med att agera mänskliga försöksråttor med första generationens p-piller. Konsekvenserna var att halva den sexuellt frigjorda kvinnligheten numer genomlidit livmoderscancer och diverse andra sjukdomar som kan kopplas till p-piller ätandet, var det är BRA alternativ? Den sexuella revolutionen gjort mycket för kvinnans frigörelse (och ökade männens tillgång på fitta) men visst är det gulligt att man nu när kvinnorna agerat försökskaniner och man hittat något någorlunda fungerande, då först kom på att det inte så schysst att låta alla männen genomlida samma sak för att ta fram ett manligt preventivmedel, jag menar nu finns det ju faktiskt ett som fyller sin funktion. Fiffigt va?

Men vad är då ett bra alternativ (som fortfarande existerar i verkligheten och framförallt i folks medvetande?). Kondom är bland de mer bespottade preventivmedlen (förutom sådana saker som pessar, som man bara sätt i äckliga danska sexfilmer från 70-talet när man gick i skolan). Både tjejer och killar lyfter fram argument som att det är krångligt och att man mister lite av känslan. Men vad är det som är krångligt? Att ta ett avbrott? Det gör man ju ur som helst ibland för att byta ställning, pusta ut lite eller vad det nu kan vara. Att springa och hämta den? Handlar bara om vana och jag menar i parförhållanden brukar man hålla till mest i sängen eller soffan, varför inte sprida ut lite kondomer överallt? Att få på den? Please guys ni skall erövra månen, mars, bestiga Mount Everest och inneha alla VD-poster men inte få på er en kondom..? Att man förlorar en del av känslan? Jo tack jag vet, det är inte jätteskönt att knulla med svampinfektion. Visste det kanske inte känns likadant som utan, men alla som vet något om kvinnlig sexualitet dvs alla som läst något av Aftonbladet eller Frida vet att de flesta tjejer inte kommer av enbart penetrerande sex.

Jag tror att det har att göra mest med killens ofta omedvetna motvilja i kombination med tjejernas vilja att vara till lags. Jag menar alla tjejer upplever ju ändå mer eller mindre krångel av sina preventivmedel som hon använder. Alltifrån två dagars oro och ångest över tron om att hon är gravid pga av missat p-piller, rubbat humör i några veckor vid testandet av ny p-pillersort, ont under eller efter sex pga av svampinfektioner som fås lättare vid p-piller ätande, viktuppgång och ångesten över det, bara krånglet med att springa till gynekologen och byta p-piller om man haft oturen att inte hitta rätt direkt. Detta är alla konsekvenser som tjejer ofta får ta helt själva. Så otroligt ojämställt när man tänker på det. Men man tänker inte på det, för det är så självklart att tjejer skall äta p-piller. Så självklart att tjejerna skall ta nästan alla konsekvenser av det gemensamma sexlivet.

Avfärda nu inte det här med att tänka ”men det fungerar rätt bra för mig”. Varför skall det fungera ”rätt bra” för dig när det fungerar helt komplikationsfritt för din kille? Var är logiken i det? It takes two to tango..

Say after me: I don’t need your loving services any longer!
Thanks to you - Sinnamon

Wednesday, September 06, 2006

Beslutsångest

Idag skall jag ta ett väldigt svårt beslut.

Tänka tänka tänka.

Väga väga väga.

Hispa hispa hipsa.

Tuesday, September 05, 2006

Kanske världens roligaste reklam!

Let's have a teapartay!

Monday, September 04, 2006

Detta skall du göra på lördag (förutom att döva ditt dåliga-kultur-samvete på Kulturnatten)

Dags att börja tänka över ekonomin och kanske skippa den fjärde lite småtrötta bara-för-att-terminen-precis-har-börjat-ölkvällen den här veckan. På lördag vankas Dynamic-fest och då kan det vara bra att ha 50 eller 70 spänn till inträde och åtminstone 40 spänn till öl väl där (yes ölen kostar fortfarande 19!). Detta Dynamic blir något av ett typexempempel på vad vi vill åstadkomma med klubben. Här vankas lite godbitar från smörgåsbordet kallat elektronisk dansmusik. Det bjuds på samtida techno och housesväng nyss hemkommet från Ibiza, dansant popelectro och fashion bardans med den bästa chicago housen och italodiscon. Det bästa av tre världar sammanstrålat på lördag!

Le line-up:

IDA ENGBERG

IDA ENGBERG Skolad på dansgolvet och inte hemma i garderoben som så många andra dj´s vet Ida Engberg precis vad som fungerar. Med djup, minimalistisk och funkig tech house kombinerat med energiska, glädjesprudlande och karismatiska framträdanden är Ida Engberg i dagsläget en av Sveriges mest lovande dj´s. Ida började faktiskt spela skivor på det sliskigaste av sliskigaste Stureplan men insåg snart att det inte var hennes miljö eller klientel. Livet tog henne utomlands och därefter gick det undan och en mindre internationell karriär stod för dörren. De senaste åren har hon spelat på några av Europas mest populära klubbar, bland annat Sven Väths Cocoon i Frankfurt, flertalet klubbar på Ibiza, David Guettas La Suite i Paris och stora strandfester för över 2 000 klubbkids i Casablanca. Nu är hon tillbaka i Sverige och huserar som resident på kanske Stockholms bästa klubb: Cocktail Club på Grodan. Hon var även med på Cocktail Clubs stora fest Take Me to Sweden i Barcelona under Sonár där hon spelade med den svenska technoeliten. Nu välkomnar vi Ida till lilla men stolta Dynamic!


FAMILJEN

Nej, Familjen är inte något glad-indie-kollektiv i stil med I'm from Barcelona, vilket man kanske kan tro med tanke på namnet. Familjen består bara av en (1) person och det är Johan T. Karlsson bördig från Hässleholm, Skåne. Johan har under en längre prducerat andra artister. Dock tröttnade han på att inte få utlopp för sina egna idéer i större utsträckning och i våras dök så hans första egna alster upp i form av en 4-spårs EP på det lilla bolaget Adrian Recordings. Kort sammanfattat kan man säga att det till stor del handlar om elektronisk popmusik med sång på bred skånska. Även om man kan skönja influenser från allsköns dansmusik är Familjens musik i första hand baserat på låtskrivande. Med det inte sagt att man måste stå stilla och enbart lyssna när Johan spelar, det går alldeles utmärkt att dansa också. För mer info och låtar visit his myspace

DANIEL ANDERSSON (mannen i den fräna techno t-shirten till höger)

Daniel är en av killarna bakom Stockholmsklubben Neat som huserat lite här och var i Stockholm. Under sommaren har man kört varje vecka på Fredsgatan 12 vilket har varit sommarens helt klart mest högkvalitativa häng både i musik och spansynpunkt. Nu till hösten flyttar man in på Grodan Greve Ture tillsammans med Cocktail Club. Förutom fina utländska namn är det Neats egna crew Neat Tagteam som kör loss. Deras specialité är ett vackert urval av italodisco och chicago house, två musikinriktningar vi i Dynamic-crewet vurmar mycket för. För mer info om klubb Neat, se deras hemsida.

Helt hysteriskt roligt

De senaste sökorden folk hittat till min blogg genom:

patti smith gifter sig igen /2006
nattliv i stockholm under arton
klikkboxning
ben sherman säljs på internet
technoklubb stockholm ecstasy
kyckling ugn jamie
dyr porr
modefotograf tips
persiskt bröllop
100% kommersiellt gångbart
martin wollerstam
diorskin ultra-mat
kopparspiral
pastabuffé för 40 åringar

Första natten i ny lägenhet


Sitter i min nya lägenhet på Väderkvarsgatan. Har känslan av att vara på besök hos någon släkting, vars lägenhet känns igen, känns mysig men inte känns hemma. Anders ligger i sängen och läser en skildring från de ryska arbetslägren i Sibirien. Det luktar Änglagott-teblandning och lite damm som kom med från Ymergatan därifrån vi precis flyttat. Jag är väldigt ful och har två extremt stora blåröda märken på höger kind. Det ser ut som att någon fimpat mig på två ställen i ansiktet. Very uncharming. Låt mig berätta: Jag fick i förrgår en antydan till en finne på kinden. Dags att göra blixaktion tänkte jag och erinrade mig om att jag läst att det bara skulle vara att klutta lite tandkräm över natten och vips! så skulle de vara uttorkade dagen efter. Mega-hypade Ole Henriksen hade gått i god för det tipset så det kan ju inte vara helt fel. Sagt och gjort. På fyllan kletade jag på kanske lite för mycket tandkräm på två ställen på kinden (bäst att ta det säkra före det osäkra och kleta på lite på något som inte ens är en finna utan bara lite rött). När jag vaknade imorse så dog jag inte så lite. Tandkrämen hade nästintill frätt sönder min hud! Det som igår hade varit små antydningar till finnar, eller nåt rött vad det nu var, var nu stora rödblåa märken helt omöjliga att täcka! Tack Ole Henriksen, hade jag varit amerikan hade jag fan stämt dig! Andra jobbiga skönhetsgrejer: jag har för första gången i mitt liv sådan där utvikningsbar spegel som man kan se sig själv från sidan och bakifrån. Fucking hell mitt hår är helt sjukt slitet och har tretton olika nyanser och kvalitéer! Har jag alltid sett ut så utan att veta om det för att jag inte haft en sådan spegel?

Annars så hänger det lite nakna glödlampor i typ alla rum förutom en röd restauranglampa från Kina i vardagsrummet, kylskåp och skafferi är helt fyllt med mat för 1400 kronor och jag känner mig lite allmänt själlös pga att jag inte har samtliga mina böcker i den nya lägenheten. Eftersom vi nedgraderat oss i storlek och insett att 13 flyttlådor med enbart böcker och 17 med skivor är lite over-kill att släpa med sig vart man än flyttar så tog vi ett vuxen beslut på att köra hem det mesta till våra föräldrar. Kom dock på så fort alla resterande böcker var uppackade att det var ett jättedålig idé och att jag saknade alla böcker och känslan av att leva i ett bibliotek. Skit samma att hälften är sådant man aldrig kommer läsa igen - att skiljas från dem är att skiljas från en bit av mig själv!

Saknar att skriva dagbok (eller skunkdagbok) lite och bara ösa ur sig massa oväsentligheter. Har nu lite ångest för att jag vräker ur mig dessa för bloggen oadekvata och kanske provocerande ointressanta sakerna. Jag borde kanske skriva om valet. Jag har varit på väg att skriva om valet. Det enda man läser är ju om valet. Det enda man diskuterar är valet, varenda reklamkampanj för alltifrån ketchup till blomogram har något slags val-tema. Fram tills rösterna är räknade är världen bara en valkuliss. Jag blir nervös av valet. Ser fram emot att det snart är över.

Måste börja plugga snart. Världen är så komplex och jag blir tokig av att försöka greppa den men den bara glider mig ur händerna som en hal tvål. Var verkligen tvålen lika hal för 30-år sedan? Har sådana som jag alltid upplevt den som hal när den egentligen legat där stilla i handen redo att omslutas av mina händer? Varför har man inbillat mig och mina likar att världen inte kan förstås hur mycket man än ser och känner? Borde man inte se och känna? Har världen en annan myndighetsålder än Systemet och vallokalen? Var hittar jag den informationen i så fall? Jag ligger snart i graven och om världen vill att jag skall ha tillfört den något så får den fan ta och ge lite ledtrådar. Om det inte är nödvändigt please leave a note!

Friday, September 01, 2006

Oväntat, olägligt besök

Döm av min förvåning när medeltiden kom på oväntat besök idag! Jag pch Anders hade börjat flyttpacka, slå in porslin i tidningar, frosta av frysen och gnugga badkaret med såpa när medeltiden helt plötsligt pockade på vår uppmärksamhet. Anders tand började värka och till slut kunde han inte göra annat än att ligga i fosterställning och gny. Akuttid hos tandläkaren är inbokad, Anders känner sig som Bockstensmannen och funderar över om han nu bör kategoriseras som underklass eller kanske träl. Jag är nog mer träl än honom nu, jag får gnugga hela lägenheten själv medan han ligger och hoppas på att iprenen någonsin skall börja verka (verkar inte så). Medeltiden och fattigdom är även lite temat på min lunch. Det blev ett hopkok av alla grönsaker som fanns kvar i kylskåpet med en stuvning med lite red hot chorizos till. Nu skall man dock inte underskatta fattigmat - stuvade grönsaker är himla gott! Potatis, vitkål, morötter, lite blomkål eller broccoli i stuvning med lite vitpeppar, muskot och salt bara. Någon stark korv eller lite knaperstekt bacon och voilá billig svensk husman at it's best!