Wednesday, January 31, 2007

Please hjelp me


Har en asstor nötstek vi fick från Anders köttfarmarpappa men har ingen aning hur vi skall angripa den. Var vegetarian i sju år och har inte mage att göra något meningslöst, smaklöst av kossan som strövat på de Ivarssonska markerna. What to cook?

Vem tar på sig att kontakta Erik Zsiga?

Klicka för att läsa...

Tuesday, January 30, 2007

Tjunes - väldigt blandad kompott


Lite bra låtar just nu:

Audion - Mouth to mouth

Ost och Kjex - Kjexy Snick Snack

Claude von Stroke - Who's afraid of Detroit (Kevin Saunderson remix)

Jurgen Paape - Take this

Regina Spector - Better

Amy Whitehouse - Rehab

Bodyrox feat Luciana - Yeah yeah yeah (Ramirez vocal club mix)

Repshap - 2084

Sally Shapiro - Anorak Christmas

M. Mayer - Amanda

Den där med omslaget med den äckliga foten på.

TTA - 25 years and running - upptäckte den nu, hundra år senare men å gud vad bra den är! Man kanske borde lyssna på radio någon gång för att fånga upp radiohits-pärlorna?

Olofs två låtar till Kurbits

Monday, January 29, 2007

Jag tänker därför är jag (vadå?)


Mitt liv känns lite eeh ytligt... Det går typ ut på att laga god mat, bada, dansa hela natten, drömma om roliga second hand halsband och försöka stå emot att beställa jättemånga American Apparel klänningar i roliga färger. Studier ger inte perspektiv. Jag borde göra en den mango jag funderat på sedan age of 12 och dra till typ Sudan och tvätta barnsår. Det känns äckligt men åh andra sidan är jag lite äcklig nu så vad har jag att förlora på det? Man är äcklig och förutsägbar hur man än gör och barnen skiter väl i om jag är äcklig. Mycket äckligt där men äckligheten behöver inga omskrivningar.

Jag kan tyvär inte riktigt se vad alternativet till Sudan skulle vara. Käka en god middag med lite platonska vänner och prata sig till högre kunskap?

Aväcklingen börjar så klart här hemma inte någon annanstans jag vet men snart har jag tenta...




Det här med att vara människa, jag fattar inte.

*Tar en cigg på det*

Sunday, January 28, 2007

Uteliv klubbar blablaBLA

Den här månaden skulle jag inte vilja vara med i "Du är vad du äter" och få mitt alkoholintag presenterat i någon pedagogisk Systemet-pall. Mången Gin & Tonic har runnit genom min strupe på senaste. Just denna helg har inneburit min sämsta utekväll sedan 2005 känns det som och en av de bättre på väldigt, väldigt länge. Orkar inte ens återge fredagen men jag kan säga att innefattade Birger Jarl för andra gången på två veckor (say what?), en Rock & Reaggae klubb (dömt att misslyckas men allt kändes bättre än BJ) och en av en vakt förvägrad korv.

Gårdagen var däremot lika "25-någonting" och toppen som mina och Mias gatherings brukar vara. Förra helgen såg vi "12:08 öster om Bukarest" käkade vegetarisk kinesisk mat (verkligen superFRÄSCH!) på Lao Wai och sittdansade hela kvällen bland alla 30-någonting byrå-människor på Allmänna Galleriet. Igår lagade vi vinkokta musslor, gjorde egen chokladmousse, chillade lite till The Office, lyssnade på musik och drog sen till Stockholm. Där drack vi en drink på Sky Bar med finfin utsikt över Stockholm innan vi drog till Teatron där Sanna - La Fleur skrivit upp oss. Riktig älska-hela-världen-dans till klockan fem var precis vad jag behövde även om det har varit riktigt roliga utekvällar på både BJ, Knas, Mash up! mm på senaste..

Nu blir det till att hålla sig på mattan med utgångar då jag har mitt livs första tenta nästa vecka. Vit vecka kommer både vara nödvändigt, skönt och välbehövligt...



Friday, January 26, 2007

Caramba brudångest!

Kan vi inte komma överens om att det inte är ok att vara så här blek på bild?

Bilden i tidningen är ju ännu värre, jag ser diagnostiserat leukemisk ut.

Hur tänkte jag när jag klädde mig i off-white inför fotograferingen liksom?

7/2

Nej alltså gud vad ledsen jag blir. Två helt sjukt spännande små events på en och samma dag! Karolina (Lassbo) har bjudit mig på vernissagen för den sedan i somras hett omdebatterade porträttet av henne målad av Markus Andersson. Börjar klockan 18.00 i Stockholm. 19.00 början i Uppsala en debatt anordnad av Laboremus mellan mina ytterlighetsfavoriter feministhäxan-Gudrun Schyman och och antifeministhäxan-Maria Abrahamsson. VAD SKALL JAG VÄLJA!?!



UPPDATERING:

Vernissagen skall hållas ihop med Leo Publishing som bland annat gett ut boken "Tillsammans är vi svaga" vars presentationstext lyder så här:

YTTRANDEFRIHET, JÄMLIKHET, DEMOKRATI idel positivt laddade ord. Men hur ser egentligen verkligheten ut bakom den retoriska fasaden? I denna bok, uppföljare till den tidigare utgivna ”Helvetets förgård”, analyserar författaren den nationella propagandan och visar hur en de svagas sammansvärjning ödelagt landet och lamslagit all intellektuell opposition. I förklädnad av militant feminism och oantastlig miljörörelse fortsätter den totalitära vänstern att åsiktsmässigt dominera svenska media och politiska institutioner. Igår var symbolen för förtrycket kapitalisten; idag är den rätt och slätt mannen. Denna politisering av könet, uppbackad av mediokratin (de många mediokras diktatur), är den nationalideologi som alla stillatigande förväntas underkasta sig. Alla är inte för feminismen. Ingen vågar dock öppet tillstå att han är emot den. Lars Holger Holm är undantaget.

Ehm kan nog bli en del intressanta diskussioner på vernissagen också då kanske. Jag tror bestämt jag valt Karros inbjudan...

Tuesday, January 23, 2007

Livet förändras snabbt. Livet förändras på ett ögonblick.


Jag har sagt upp mig från Stuk och börjar plugga Idé och Lärdomshistoria imorgon.

Tuesday, January 16, 2007

It's me the ego!

Imorgon åker jag till Dany i Sthlm för en snabbvisit för att sedan på onsdag ta 06.15 tåget med mina butikschefskollegor till Götenburgo. Kom på att de är typ 30 - 40 allihop. Så mongo - fattar inte varför jag är butikschef (rent kompetensmässigt alltså). Skall bli kul iaf. I'm gonna be the swamp - the svamp! Suger i mig allt! Medan jag är borta och äter företagsmiddagar så kan ni lyssna på den här:


Jag och Anders kom på massa smarta saker om egocentrism igår. Jag återkommer nog om det. Det är himla viktiga grejer faktiskt. Jag återkommer nog om en himla massa viktiga saker kring i sommar/höst. Känns som att jag inte skrivit en vettig rad i den här bloggen sedan typ i somras. Jag orkar uppenbarligen inte formulera mig kring annat än typ mina luncher. Så är det ibland I guess. Skall försöka att inte glömma vem jag är bara.

Monday, January 15, 2007

Raderar nog det här inlägget imorgon

JAG HAR ÅNGEST ÖVER ATT JAG INTE KAN SKRIVA OCH ATT JAG ALLTID ALLTID I HELA VÄRLDEN JÄMT SKALL GE MIG IN PÅ SAKER JAG INTE KAN HANTERA OCH INTE ÄR BRA PÅ OCH ATT ALLA JÄVLA MÄNNISKOR ALLTID SKA TRO PÅ MIG. DET ÄR JÄTTETASKIGT AV MIG ATT LURA FOLK ATT JAG ÄR BRA PÅ MASSA SAKER JAG INTE ÄR BRA PÅ OCH ATT SEDAN BEHÖVA GÅ RUNT OCH VARA LITE RÄDD ATT FOLK SKALL KOMMA PÅ ATT MAN ÄR DÅLIG - THE BOGUS, BLUFFEN! SEN BLIR MAN JU ÄNNU LÖITE LEDSNARE ÖVER ATT MAN HAR SÅ HÖGA KRAV PÅ SIG SJÄLV OCH DÅ BLIR ÅNGESTEN INTE MINDRE.

GODNATT

Sunday, January 14, 2007

Are you gonna go my way?


Mycket alkohol har transporterats sig on och ut genom min kropp denna helg. Modem på Orange på fredag och Birger Jarl lördag. Två olika klubbvärldar jag båda uppskattar mycket. På Orange hamnade jag på toaletten med en nyss fyllda 18-åring. "Ligg inte med killar bara för att de är äldre!" blev mitt duckna tips till henne. På BJ hade jag och Fia ett litet hav av beundrare framför och bakom vårt lilla podium vi dansade på. "Vi ligger inte med killar som inte är feminister!" var vårt desto mer uttänkt uppfostrande motto där.

Kul kvällar båda två. Peaken på hela helgen var när Oskar Belani sjukt uppe i varv lördag 02.55 stagedivade med sikte på BJ:s fräsiga skinnsoffa och hamnade på golvet till tonerna av "Are you gonna go my way". Vet man inte vem Oskar Belani är kan man nog tyvärr inte föreställa sig hur rolig sitationen var.

Annars så har jag skrivit mina första klubbtips:

"Det är inte mycket som är orange i Orange bar och Festvåning, mer än de inbyggda lampornas sken under bardisken, eller färgen på de drinkar som man råkar späda ut med Fanta istället för med gin... dåligt skämt.
Hur som helst så finns chansen att se ett helt prisma av färger på näthinnan när ställets dj sätter igång den förföriska reaggemusiken. Tänk Jamaica eller sommarfestival och du hamnar skönt rätt. Onsdag 21.00 18 år "

"Är sju ditt lyckonummer. om inte så kan det bli det när du hittar ditt livs stora kärlek på Seven. På onsdag har du sex timmar på dig, närmare bestämt mellan 20 och 02. Kommer du före 22 är entrén gratis och ölen billigare".

Jag är SJUKT nöjd, det om lyckonumret sju känns helt klockrent och det om reaggegrejen som liksom är lite skönt flummig - I'm the man!!! Vad tycker ni?

Kjamizz

Lisa Allström

Friday, January 12, 2007

Statcounter - internet blir inte bättre än så!

Jag ÄLSKAR att komma hem efter en lång arbetsdag och kolla min statcounters samlade sökord och bara myyyyyysa. Vad sägs om personen i Luleå som googlat på frasen:

Gav min vän en kram grillade min pojkvän kom senare

Thursday, January 11, 2007

Välkommen till min lilla blogg om mode och läppglans


Fan vilken dålig bloggerska jag var i måndags. En bra bloggerska tar alla tillfällen i akt att göra massa spännande saker (trots att man ibland kanske inte orkar eller vill) för att få bra blogginlägg. Jag hade inbjudan till Tiger-visningen som det efter en ledig-dags bloggplöjande visade sig att ALLA fashionistor var på (Hotspot, Ytligheter, Ebba mfl). Istället för att gå på den prioriterade jag en jävligt illamående-framkallande studenthamburgare på Uplands ackompanjerat av deras senaste blandskiva (från 1996?) med Skunk Anansie och Cranberries. Kvällen fortsatte sedan glamouröst med att jag invigde min nya antibiotika kräm mot vuxenacne (TACK LIVET!!!). Kvällen avslutades utan sex med att Anders läste högt ur Drömfakulteten. Jag somnade på hans ryamattebröst föreställandes mig torsk-kukar i Valeries mun, ökenfärder och pskykosförklarat konstnärsskap.

Apropå modevisningar och hudproblem blev min blogg anklagad för att vara ytlig "och typ bara handla om läppglans och mode" utav en av mina vänner i helgen (kan man vara vän med någon som misstolkar hela ens person så?). Eeh ok liksom. Jag vet inte hur ni övriga läsare upplever det, men har jag kanske fått hela min till er kommunicerade personlighet om bakfoten då jag inte upplever att min blogg utelsutande handlar om läppglans och mode?

Men för att spä på det hela då: alltså jag var på Acne-kontoret för kanske tre veckor sedan. Skulle kolla på vårkollektionen och vad vi kommer få in för något. Alltså killarna - OMG! Alla såg helt klonade ut. Lite Acne-jeans som var tighta fast ändå lite skönt slappa, någon enfärgad oversizad t-shirt eller linne, lite grova boots eller kängor och lite långt hår i slarvig tofs eller knut. Mode-Sverige i ett nötskal - alla är så i framkant att de ser cloned ut!

Godnatt iaf. Skall se om jag kan sova efter all vattenpipa, granatäpple, ostkaka, popcorn och te som har förtärts denna kristna myskväll hos Elin.

Wednesday, January 10, 2007

Kanske världens bästa technoalbum


Så här i årsbästalista-tider har alla technotyckare stort krismöte i Köln där de försöker komma på några bra technoalbum som gjorts under året som gått. Krismötet är inte en anledning att få dricka after-work på normala knegartider utan har en högst skälig grund. Det görs helt enkelt väldigt få bra album inom technon. Inte särskilt konstigt det i en musikgenre som i mångt och mycket görs för dansgolv med en omättlig hunger efter det nya. Är technonkulturen månne lite för rastlös för att spotta ur sig bra hela album eller är det lite för enkelt att göra techno? Tolka mig rätt: för enkelt att göra en bra låt men desto svårare att snickra ihop det hela till en bra fullängdare? Eller finns verkligen aldrig intresset för fullängdsformatet som det ibland kan låta? Bryr sig producenterna inte för de vet att publiken inte kommer bry sig som albumet utan kommer plocka ut russinen ur kakan och älska Carl Craig mixen på en av de tio låtarna? Vet de att publikens omättliga hunger gör att de aldrig kommer köpa hela albumet utan att det kommer ligga i dowloaded foldersmappen tillsammans med dagsskörden med tretton andra tolvor och skiter således i det?

Det finns absolut en charm med en musikgenre uppbyggd på totalt andra formatmässiga regler än tex popen men när jag lyssnar på Paul Kalkbrenners Self kan jag ändå inte låta bli att önska att det 2007 kommer lite bra album. Som håller längre än one-night stand 12:an (ok kanske kk-for-a-while 12:an).

I mitt och Anders hushåll finns för övrigt tre versioner av Self: en cd, en vinyl och en mp3:e version.

Vardagslyyyyyx

Hittade en blogg som handlade om hur man skaffade sig en lyxigare vardag genom att konsumera rätt prylar och bara slappa (i rätt märkeskläder så klart). Sen hade liksom bloggaren i fråga lagt upp de här bilderna:






Blev helförvirrad över alla uppenbara Rusta-klipp men hon var helt allvarlig. Sen kom jag på att det ändå var rätt fint. Om hennes liv nu kändes lyxigare med de sakerna runt sig... Men jag hoppas verkligen det här jävla vardagslyx-hetsandet är en trend som kommer dö ut 2007. Miljöpartisten i mig bara skriker ut sin ångest! Hur kan vardsagslyx alltid innebära någon ny pryl? Vardagslyx är fan att ha sex i hundra år utan att ha en tid att passa eller att känna att man kanske egentligen borde samla sömntimmar för att vara pigg och alert på jobbet dagen efter. Vardagslyx är att inte raka benen även fast man skall gå på gymmet i sina korta träningsbyxor.

Att unna sig att köpa saker i dagens samhälle är fan normaltillstånd och det alla gör hela tiden kan aldrig vara riktigt lyxigt.

Nu: promenad medan det fortfarande är ljust ute. LYX!

Monday, January 08, 2007

Min gode vän vårlöken

Det här är så himla gulligt skrivet om Anders.


Jag har för övrigt fått jobbet på UNT. Min första krönika kommer att publiceras 26:e januari alternativt 2:a februari. Fick inte skvallra om de nya upplagesiffrorna men de var väldigt bra i förhållande till Uppsalas invånarantal... Känns kul men jag gissar att skrivkrampen kommer spela en helt ny roll i mitt liv.

Sunday, January 07, 2007

You where my lover just a short time ago (but now that's all behind me)

Lyssnar på Angel in my pocket och saknar the way of disco living.

Det är liksom lite saker som saknas:

musik

Spree

telefonröst

upptäckslusta

anonymitet

trevande

linskreativitet

Hardwax

Saturday, January 06, 2007

Afghansk matporr





Friday, January 05, 2007

Plat du jour


Så himla bra dag! Att ha lunchsällis gör ALLT! Man känner sig liksom mänsklig. Man känner sig INTE mänsklig när man äter lunch ensam i vårt fula jävla lunchrum där det enda som finns att läsa är de extremt tråkiga jävla Macoteket-tidningarna och en tre veckor gammal Aftonbladet med löp om att en sjuåring blev strypt på skolgården. Mänsklig känner man sig inte heller när man ensam slänger i sig en överprispasta på Il Gusto. Så deppigt. Då skall vi iof inte tala om tio minuters luncherna framför datorn ok:andes fakturor.

Jag vill ha någon att äta lunch med varje varje dag.

(måste styras upp)

Nytt år ny karriär?

Uppsala Domkyrka i tändstickor

Hade tänkt maila UNT ikväll men det behövdes inte. Upptäckte att de lämnat meddelande på mobilen när jag kom hem från jobbet. Får se vart vi landar. Kul om jag skulle börja jobba för dem med tanke på min sedan dag ett lätt nedlåtande syn på deras kultur och nöjes-bevakning. Det bästa med UNT är fan insändarna och att kunna hänga med i den "rafflande" lokalpolitiken, alla never ending diskussioner angående cykelbanor, länsbyten, medborgardialoger och undermålig mat på ålderdomshemmen. Om tillfälle ges skall jag fan löneförhandla till mig gratis prenumeration tror jag. Saknar UNT på riktigt.

Här är en text från i somras om en annan tidningspublicistisk höjdpunkt i Uppsala.

Wednesday, January 03, 2007

Afghansk mat á demain

Imorgon fortsätter jag, Anders, Gina och Georgious vårt ständiga sökande efter nya matkickar och matkulturer. Vi skall laga afghansk mat med Geos matte-kompis Khalid från Frankrike. Eller från Frankrike och Frankrike... Mannen ifråga tror inte på nationstanken och har trots alla möjligheter (hans föräldrar är franska medborgare) inte franskt medborgarskap utan bara flyktingstatus. Det är lite småkrånligt för honom att åka på semester så att säga...

Recept kommer säkerligen.

Tuesday, January 02, 2007

Case closed år 2006

Vid tolvslaget försökte jag inte så lite opersonligt skicka ett mass-sms till mina närmsta vänner. Självklart fungerade det inte pga det sedvanliga överbelastade nätet vid sms-täta högtider. Tur var väl det. Sms:et löd: Må druvorna bli söta, lammen feta och att vi får spendera mer tid med varandra 2008! Min förhoppning var att det sms:et inte är någon slags tecken för det kommande året för min förhoppning var den uppriktigaste. Årets första jobbdag började bra med att faktiskt skriva upp hur många timmar jag jobbade för att hålla koll på min japanska övertid samt att schemalägga en komp-dag.

Nyårsaftonen blev hur som helst otrolig lyckad de höga förväntningarna till trots. Dagen började dock inte lika bra då saker och ting körde ihop sig riktigt rejält på jobbet. Det slutade med att min lojale pojkvän fick skippa söndags-runk-myset och hoppa in och inventera. Sen stressade vi hem, kom på att vi glömde nyårs-spriten på jobbet, fick åka tillbaka, hetsdushade och försökte komma på hur man knöt Anders fluga. En halvtimme försent anlände vi blöta i håret till Roberts middag. Där vare det lite över 30 personer och det var dukat med långbord och bordsplacering. Jag hamnade bredvid en landskapsarkitet, två rara arkitektstudenter, Hinke från Konstruction, Sofia som var med och grundade Sisters Uppsala och en hardcore SSU:are från Linköping. Alltersom promillehalten blev högre fick den stackars SSU:aren agera måltalva och symbol för allt som är fel med socialdemokratin idag. SNÄLLA släpp det krampaktiga taget om begreppet arbetarrörelse som exkluderar typ samtliga individkollektiv och komplexa 2000-tals problem!!! Snälla inse att ha läst Marx varken är ett feministiskt alibi eller en feministisk tänkare.
Fortsatt lyssnade vi på Martin och Olofs nya låtar som var bättre än allt de gjort tidigare, miglade lite, blev rekommenderad att söka något slags krönikörjobb på UNT utav Kilotin-John som jobbade där och försökte mest hålla nere förtärandet av alkoholhaltiga drycker innan vi skulle sätta oss på bussen till El Stockholmo och de fortsatta festligheterna där. Tolvslaget firades på bussen och det var himla fint faktiskt. Satt bredvid mest älskade Anders i en tom buss på en svart väg, höll busschaffisen lite sällis och tittade på fyrverkerier till tonerna av Abbas "Happy new Year".
Väl i Stockholm landade vi först på en fest hos en av klubb-Anders Bricolage-kollegor. Medelåldern var typ 17 (I know för massa folk jag kände igen från Elevriksdagen var där) och folk grät, bankade på toadörren, trillade på dansgolvet, spillde ut billig skumpa i soffan och hånglade med den ena och den tredje i vänskapskretsen för att sedan gråta lite över det. Avlägsnade oss ganska snabbt i taxi till Hammarbyhamnen och Grodan-festen där. Det my-god kul trots (eller just kanske därför) den 10 år högre medelåldern och de en miljard högre årsinkomsterna. Aril Brikha och Joel Mull hann vi svänga våra fläskiga till innan jag fick droger-i-drinken-flash-backs och började känna mig ombytligt kall och varm och vi tog en taxi tillbaks till Uppsala. Jag ville så klart vara trevlig mot taxichaffisen (om det är som man kan misstänka att taxichaffisar faktiskt inte orkar prata med alla sina kunder så ligger jag jävligt illa till i taxi-chaffis-himlen) och initierade ett samtal om storheten med persisk mat innan jag slocknade typ tre minuter senare. Halv sju var vi hemma och jag påbörjade det omöjliga uppdraget att fruktansvärt onykter tvätta bort lösögonfransar utan att sticka och gnugga in dem i ögonvitan. Sen kan ni storyn. Pizza, avslagen cola, "är jag människa eller skrumplever?" arton filmer och ligga-hela-dagen-i-sängen-svett.

God fortsättning mina vänner! Må vi få ett trevligt bloggår tillsammans!