Sunday, April 29, 2007

It's my party and I play if I want to!

Älskar att ha hemmafest med mig själv! Alla är på Svart och dräller. Själv dricker en medsnodd dj-öl från Kalmars i fredags (wasn't me!), dj:ar (eeh byter låt) med nya och gamla favvosar och funderar över morgondagens outfit. Skall ju bli sju grader så att den tåls att fundera på, särskilt då vi skall spela både ute och inne imorgon. Funderar även över huruvida Jeff Mills - Transport och Noirdegout - Consumed är för mörka och tranciga för alla fulla valborgsfirare imorgon. Antagligen, men de med högsta sannolikhet spelas iaf. Är egentligen för dålig dj för att kunna spela så avancerade låtar men what the fuck liksom. Vill inte spela ungdomselectro som alla är vana är höra skrävellmixar av! Syns imorgon (en stor del av er).

P & K

Friday, April 27, 2007

Det medeltida fanan hålls högt (och viftas frenetisk med) av min mor


Ni vet de där filmerna om tidsmaskiner där någon renässansprins hamnar mitt i 2000-talets myllrande New York. Min mamma skulle kunna vara den där prinsen. Bara det att han då aldrig skulle inse charmen med allt det nya vilket alltid sker i de Hollywoodproduktionerna.

Igår var jag hemma hos mina föräldrar och skulle hämta mina fräsiga guldsandaletter med fuskdiamanter. Passade på att hänga lite med mami, papi och min lillebror över ett glas mjölk och en bit Coops frys-Capricciosa. Samtalet kring middagsbordet kretsade kring det farliga internet. Min mamma har aldrig använt och kommer nog aldrig göra det. Eller ok, vi skaffade en mail till henne så hon skulle kunna hålla kontakten med hennes rumänska poetkompis i USA, hade lösenordet Simone (som vår katt) för att göra det enkelt men hon lärde sig aldrig "komma in på den" så det rann ut i sanden. Mest pga hennes eget ointresse. Däremot oroar hon sig mycket över allt som försigår på internet. "Man kan göra allt där, tom gå i terapi!". "Människan tror att hon är Gud på internet!". "Internet skapar pedofiler och kommunen måste anställa en person som motverkar SPAM"! Mamma vet absolut inte vad SPAM är bara att det verkar vara en utgift för kommunen. "Folk har ingen handstil längre" säger hon och skiver vykort så fort hon åker till Enköping. Min ömma moder tycker sig helt enkelt stå "för andra värden" här i världen.

Jag, min på internet levande bror och pappa vars sysselsättning sedan 80-talet varit att utveckla nätets infrastruktur och den fria programvaran Linux försöker för hundrade gången nyansera hennes bild. Som alltid misslyckas vi. Hon står för andra värden - take it or leave it! Cyklar därifrån och funderar som alltid på hur fan det gick till när mina föräldrar fann varann. Guds vägar är väl outgrundliga skulle väl medeltiden svarat.

Jante doesn't live here anymore

Sitter och skrattar åt min krönika som jag precis skickat in. Ingen jante här inte, men alltså ibland är jag så jävla rolig!

Wednesday, April 25, 2007

När jag har sex är det högkulturellt då? Eftersom jag skriver i tidningen och så?


Ungefär två gånger om året köper jag Bon. Tidsrymden mellan brukar vara på en si så där fyra månader. Fyra månader av glömska. Varje gång jag läst de tre sidorna läsvärd text tidningen lyckats framvaska känner jag mig helt TOM. Utöver de sidorna är resten så jävla crap! Hela inramningen gör tyvär också ofta att de bra artiklarna känns besudlade och dåliga de med. Efter obligatorisk genombläddring står jag som ett frågetecken och undrar hur jag ännu en gång kunnat glömma att Bon verkligen inte är min tidning.

Kan tyvär inte sätta fingret på vad som är så totalfel på tidningen ifråga. Som sagt orkar jag aldrig mer än läsa ingressen på de flesta texterna innan jag tappar intresset eller bli irriterad. Något fel är det iaf, och den här sexsnackisen (i dubbel bemärkelse) har om möjligt övertygat mig ännu mer. Problemet i sig är inte så mycket samtalet i sig, det är väl som vilket drucket, tjuvlyssnat sexsamtal som helst, fast med lite mediepersoner vilket ökar skvallervärdet hos Bons tilltänkta läskrets. "Det görs ingen sexjournalistik som riktar sig till dem som är seriöst intresserade av mode, konst och populärkultur". "Varför är sex lågkultur?" frågar de sig i ledaren. Ge mig en rast med den jävla hög- och lågkultursanalysen av sex! Är det hög- eller lågkultur att vara människa?

Sen att de framställer reportaget som de extremt nydananade och intellektuellt! De fläker ut sig precis lika "lågkulturellt" som Eva Longorina gör i Cosmo när hon säger att "brasiliansk vaxning är skiten". Vart är det intellektuella i texten? Jag ser inte ett samtal som får leva sitt eget liv utan hela tiden hejdas när det börjar bli intressant för att återgå till något kvällstidningsaktigt "så-har-våra-kändisar-sex-reportage" (som iof är roliga att läsa). Jag förstår därför inte riktigt skillnaden skillnaden från "lågkulturella" TV3:s Lustgården och Cosmos "Lena, 24-årig Stockholmssingels hemliga sexdagbok"? Skillnaden stavas väl Riche och det känns lite obehagligt.


Om det "intelletuella" och nydanande handlar om att reta upp folk (är det hög eller lågkulturellt?) eller skapa lite för- och emot blogginlägg så lyckades de iaf. Grattis till snackisen Bon!

Hade fö tänkt att skriva ett inlägg om varför idén om den "naturliga sexualiteten" är varje kvinnas värsta sex- och orgasmfiende men efter att ha läst Bons sexsamtal tappade jag helt lusten. Återkommer när sex blivit "lågkultur" igen.

Föresten var det där liksom ett högkulturellt statement nu?

Tuesday, April 24, 2007

Sista april i allas hjärta?

När jag läste den här kommentaren från Jonas på på Elins blogg:

Annamariafesten... På en valborg? Icke! att det går för sig. Valborg är en traditionsbunden högtid. Valborgsafton kräver hemmafest :) vart är ännu oklart, ingen verkar vara sugen på att axla detta ansvar som säkerligen (som vanligt) kommer att innebära 60-100 pers och lera på mattan. Men något kul blir det nog.

Kram
kom jag av någon anledning att tänka på det här:


Traditioner är till för att brytas om man kan skapa nya och kanske bättre och så länge man accepterar andras! You hear med Mr? (And screw you Edmund Burke!)

haha

Roligt att fler håller med iaf. I torsdags när vi skulle lämna de färdiga biljetterna på Stuk var det redan jättemånga som hade varit och velat köpa. En timme efter att vi lämnat resterande biljetter på Orange hade folk även varit där och köpt. Wehehey! We'll have big fun!


Om det för övrigt är någon som inte har förstått det så är inte vår fest på "vanliga" Orange. Vi håller till på deras eminenta innergård och i deras festvåningssal. Ingång från Skolgatan.

Poz poz!

Att tänka fritt är stort. Att tänka rätt är större.


Är hemma och pluggar idag men kom att tänka på mina universitetsföreläsningar. Vi är runt 80 personer på vår kurs. Föreläsningarna är inte obligatoriska utan är ganska övergripande och mer av en introduktion in i det kunskapsstoff vi skall tillgodogöra oss själva. I fredags hade vi tex. 1,5 h att gå igenom hela filosofins histora och frågeställningar under de omvälvande åren mellan 1850-1950. Rätt mycket som skall pressas in för att uttrycka sig milt.

När man man lyssnar på föreläsningarna ställs så klart en massa frågor i ens huvud och man får associationer och idéer kring saker man läst och hört tidigare. Hjärnan arbetar helt enkelt och man kan tänka sig att den gör det bland huvuddelen av närvarande studenter i salen. Ändå är det tre-fyra personer av alla i salen som ställer frågor HELA TIDEN, VARJE föreläsning (jag behöver inte nämna att de är killar va?). Eller det är inte alltid frågor ens, de räcker upp handen och börjar delge föreläsarens och alla resterande 77 sina egna associationer och idéer.

Jag blir så oerhört provocerad av deras beteende! Jag vet inte om det är jag som har missuppfattat vad föreläsningarna är till för men om de faktiskt är frågestunder, "diskussioner" och utvecklandet av de egna teorierna så är det 77 andra som även dem fått det om bakfoten. En av mina kursare sa till mig att "man måste ju få ställa frågor" och visst. Det jag vänder mig emot är dock inte att de ställer frågor, jag och en del andra har göra också det ibland. Skillnaden är mängden frågor och på hur kort tid de kan besvaras. Har föreläsaren 1.5 h på sig kanske man kan hejda sig med att få svar på varifrån Jean-Paul Sartres ångest kommer ifrån, vad Kirkegaard har för argument för en sak som föreläsaren sagt att han inte tänker gå igenom pga av tidsbrist eller bara försöka få sin teori om att Kant tänkande har platonska drag bekräftad. Det är det kurslitteraturen är till för! Flera gånger har föreläsaren inte hunnit med allt för att dessa personer tillkapat sig ca en halvtimme av föreläsarens tid.

Jag tycker det är så oerhört egoistiskt och respektlöst mot resterande 77 studenter att avbryta föreläsningen för att få sina egna behov tillgodosedda. Det dom också gör är att genom att ställa så mycket frågor får andra att inte vilja ställa sina (som kanske hade varit vid större vikt eller mer genomtänkta än "Varför går du inte inte igenom Kirkegaard"? när föreläsare har sagt att det är ont om tid). Deras beteende är en förutsättning av att andra håller igen helt. Hur skulle de reagera om någon började ställa lika mycker frågor som dem så att verkligen lektionen gick åt? Eller tror de sig vara så smarta att det faktiskt bara är de som har frågor de vill ha svar på eller idéer man skulle kunna tänka sig att delge?


JAG FÖRSTÅR INTE!

Bör tilläggas att jag är lite bekant med två av dessa killar och de är jättetrevliga annars. Men vad gör man?

Saturday, April 21, 2007

Hej då helgen, hej då livet!

Idag har söndagsångesten nått helt oanade höjder. Jag har fullkomlig panik över de kommande veckorna! Känns som att jag plötsligt ligger tre veckor efter med plugget, efter att ha varit borta och enbart nöjespluggat lite på Fågelsången. Har nu sjukt mycket att göra och kommer få smaka på juridik-studielivet med enbart ett kort avbrott för sista april festligheterna. Har bara mig själv att skylla men ändå... Tycker väldigt söndagssynd om mig själv och hinkar i skrivande stund i mig kvällskaffe för att hålla mig vaken för att nattplugga.

Borde väl glädjas över en trevlig helg iaf...

I fredags hade Pappas Duktiga Flicka och Dj Plattångs-lugg gemensam dj-debut på Kitt. Det var himla kul och fick mig återigen peppad på att ta upp mitt dj:ande for real! SÅ berusande att ha svettiga människor tjoandes till ens musik! Kvällen slutade med att tjecken blev inknuffad i en pikétbuss av tre polisen för förargelseväckande beteende pga av publik urinerande. Anders i sin tur blev anklagad för att vara påtänd och jag började asfull argumentera med polisen (och polis-hatande Anders) om ditten, datten, demokrati, rättsäkerhet, mongo-lagar och hur man inte kan se genom fingrarna med att en full turist inte vet vart man får kissa utomhus. Poliserna sa nämligen att om han hade stått några meter bort hade de inte brytt sig eller gett honom 800 spänn i böter hans sista kväll i Sverige!

Igår spelade Georgious med sitt grekband på Hijazz så vi, hela Uppsalas grekenklav och lite årliga Rhodos-turister (som bara ääälskar den grekiska kulturen) var där och supportade. Det blev en jävla fest och greksvennarna och turistsvennarna sammanstrålade i flertalet livsglada ringdanser. Efterfest och sleep-over party hos oss och sen den totala nedstörtningen i pluggdepressionen medan Anders diskuterade tysk-förnekelsehistoria med Laura. Tack för att jag inte kunde vara med då jag var tvungen att fördjupa mig i den svenska frihetstidens exprimentella fysik liksom.

God kväll mina vänner. Hoppas ni har haft en bra helg.




Thursday, April 19, 2007

Random scrapbook Barcelona

Fashion, clubs, det glada 90-talet, mat, Salvador Dalí, lite fina hus och fredagens krönika