Monday, March 19, 2007

The call us electrokidz

När 2050-talets Stefan Jarl skall göra nostalgiboken "De kallar oss electrokidz över en svunnen epok så kommer han finna stor nytta av Modems myspace och mingelbilder.

Lägg betoningen på kids...

Att vid 22 år ålder känna sig gammal när man går ut är lite obehagligt. Förväntas jag förflytta mig till den irländsk-after-work-puben snart eller?

*lite ledsen*










17 Comments:

Anonymous Anonymous said...

haha, inte helt oväntat figurerar Johan W på bilderna.

7:44 PM  
Blogger Annamaria och Andrea said...

hehe är man alltid ute så fastnar man lätt på mingelbild...

men lite medvetet val var det, för Malins skull :)

8:11 PM  
Blogger Martin said...

nåväl, electrokids låter ju visserligen fjantigt - men "kids" låter ju kul, det är ju "electro" som klingar negativt. länge leve kidsen!

jag skrattar mer åt vimmelbilderna från teatron eller ace, än från modem.

11:20 PM  
Blogger Annamaria och Andrea said...

Electrokids är ju ett begrepp som både används i positiva ordalag och som skällsord. Jag tycker båda kan stämma, både när det gäller teatron och modem-klientelet.

Jag skrattar varken åt vimmelbilder från modem eller teatron. För mig utgör fina bilder alltid en lockelse, vilket både de från teatron och modem är till skillnad från diverse värdelösa vimmelsiter! Jag älskar hur de så lätt fångar flyktiga epoker och trender!

Sen att de i teatrons fall bidrar till en extrem show-up hets, och gör stämningen lite stel ibland är en annan femma.

12:11 AM  
Blogger Annamaria och Andrea said...

Sen att man känner sig gammal på Modem (och typ alla ställen förutom de där det helt plötsligt blir likamedtecken mellan dansmusik och dressa upp sig till tänderna) har inget med Modem att göra. Det har med Sverige att göra.

12:22 AM  
Blogger Martin said...

hehe ja, förutom att jag känner mig ganska gammal på ställen som folk dressar upp sig på också. men det är väl mest för att folk diskuterar klädmärken och knarksorter (istället för den senaste carl craig-mixen) i toakön.

12:42 AM  
Blogger Annamaria och Andrea said...

De dressade stället jag tänkte på där man inte känner sig jättegammal var faktiskt Grodan.

Men jag menar man kan alltid känna sig annorlunda på tusen sätt på vilken klubb man går på i Sverige då klientelet ofta är väldigt homogent i diverse olika bemärkelser. Är man inte på rätt humör så kan det bli väldigt påtagligt.

11:17 AM  
Blogger Mallin said...

HAHA.love my brother.

men asså serriz.när jag kommer hem ska jag dja öststatshits. då kan ni ta er fiselectro och stoppa upp den i era sönderpruttade stjärtar.

haha. åh love myself!nä men serriz sverige behöver mer variation.

1:54 PM  
Blogger Annamaria och Andrea said...

hehe Malin du skall läsa min krönika på fredag! den handlar precis om det! Tror tom att jag nämner öststats disco! Eller om det är öststats-schlager...

klart du skall göra det!

2:36 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hm, lustigt. Alla på bilderna bor i /ligger med någon som bor i Blenda.

4:11 PM  
Blogger Mallin said...

fast jag har overvagt att borja sjunga rumanska latar acapella. var pa konsert igar. mycket underhallande.

4:42 PM  
Blogger Annamaria och Andrea said...

Fia:

haha det var inte medvetet!

Malin:

det verkar vara mycket kultur du skall ta med dig tillbaks till Sverige!

7:25 PM  
Blogger Mallin said...

ja men det är ju för att det är så homogent, precis som du sa.jag tror helt enkelt att sverige skulle må bra av lite fler influenser österifrån.

10:48 PM  
Blogger Mallin said...

men alltså ärligt talat. en grej har jag inte fattat. hur gick det till när alla precis ALLA började gilla electro?vem tryckte på startknappen?

10:50 PM  
Blogger Annamaria och Andrea said...

Ja som jag sa - det är verkligen homogent på alla sätt och vis! Musikmässigt, samma folk är överallt, folk har samma bakgrund, är lika gamla etc etc. Problemet är inte influenser utifrån utan att alla snappar en, eller två influensern och glömmer bort de andra.

Electron är ett exempel på det. Ett tag var det hiphop, ett tag var det indie, ett tag soul etc. Får verkligen lite sura uppstötningar av "electro" just nu. Du skall bara veta hur många klubbar som spelar det i Uppsala nu! Orkar inte ens räkna efter.

11:24 PM  
Blogger Mallin said...

Nej jag kan förstå det.Jag är inte så gammal att jag inte fattar att trender kommer och går, så har det ju alltid varit.Kan ändå inte fatta hur deprimerade indiekids plötsligt totalöverger sina ledsna gitarrkillar för spexiga dataljud.steget är väl ganska långt eller?

jag menar det är ju inte som att jag övergett mina niggaz bara för att rysspopen fått ta större plats i mitt liv.det är väl inte antingen eller?

3:31 PM  
Blogger Annamaria och Andrea said...

jag tror att grejebn är att när folk börjar gå ut mycket så blir de snabbt skolade i den musik som spelas ute, folk lär sig tycka den är bra liksom.

sen tycker jag inte steget är jättelångt från typ den mesta gladpop smiths håkan bråkan indie som spelas till lite mer crazy "elektro". den som spelas på de där ställena ofta ganska hitsigt. typ fast elektroniskt.

men smarta och coola människor överger ju inte en musikstil för en annan liksom!

8:51 PM  

Post a Comment

<< Home