Thursday, April 19, 2007

Random scrapbook Barcelona

Fashion, clubs, det glada 90-talet, mat, Salvador Dalí, lite fina hus och fredagens krönika





































10 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ah. Senast när jag hade några slackermånader i Barca bodde jag runt hörnet från det där torget med barnen på. Hålen i väggen är ifrån när Francos män avrättade lite folk. Nu är där ett dagis.

8:01 PM  
Anonymous Anonymous said...

På samma torg Adde pratar om detonerade det även en granat under det spanska inbördeskriget, så det har krigats där också. Det är en jätteskön andningsplats i annars ganska turistiga kvarter, särskilt om söndagsmorgnar då man är helt ensam och det enda som hörs är fontänens skval.

Ett stenkast därifrån ligger den lilla gränd som ägnats åt ett av stadens skyddshelgon, kommer inte ihåg hennes namn, men gränden sluttar nedåt och man slängde bryskt ned den lilla trettonåriga flickan i en tunna och hivade ner henne för backen. Kommer inte ihåg vad det var hon hade gjort, eller vad man anklagade henne för, någon som kan hjälpa?

För övrigt ligger det ett litet litet skomuseum på samma torg där man nästan är töntigt stolta över sina romarsandaler. Om det överhuvud är möjligt att prata om familjär stämning på museer så gör man hyfsat klokt i att prata i termer av detta museum.

Schyssta bilder för övrigt, ett av alla flertalet Barcelona in a nutshell.

10:55 PM  
Blogger Annamaria och Andrea said...

Adde och John:

Torget kändes verkligen som en scen ur det förflutna! Från att komma från kommers och gatumusikanter till det lilla lugna torget där barnen och lärarna hade uniform (!) så man inte ens via kläderna kunde säga vilket årtioende eller man befann sig i!

Hade velat gå på det där skomuséet, men det blev inte så... Kanske kan ta sig sig tid till det under Sonár!

Känner mig fö lite kränkt över att ni inte gav mig tips innan jag åkte :) humpf!! Eller ok Adde gjorde det!

3:13 PM  
Anonymous Anonymous said...

grymt tjusig jacka, din svarta. säljer du den? ;) var kan jag hitta den?

7:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

När jag bodde i kvarteret så spelades det rätt ofta in reklamfilmer odylikt vid det där torget.

Däremot avskyr jag Ferran med alla sin engelska pubar.Överhuvudtaget blir man lite snurrig av alla turister,gatumusikanter, tiggare,hemlösa,langare, ficktjuvar och prostituerade som härjar runt Rambla/Placa Real.

Ganska nära mig bodde I-F från Viewlexx/CBS. Han tyckte det var cool med att man kunde ner runt hörnet och fixa crack och en prostituerad. Tror han skämtade.

7:46 PM  
Blogger martin said...

ser ut som ni hade det trevligt i bcn! av bilderna att döma så hann ni med ungefär det jag & lisa gjorde när vi var där för ett år sedan...

nu ska vi till madrid 10-15 maj. sist jag var där ramlade vi in på klubben copelia som var hur bra som helst (åtminstone efter ett oräknerligt antal öl & GT + poppers).
har du varit där också? jag vill ha tips! förra vistelsen var typ spelning, sova, spelning, klubb, åka hem. jag hann inte med nåt egentligen...

p&k

10:48 PM  
Blogger Annamaria och Andrea said...

Sofie:

Du det är en H&M-jacka från förra årets för det facila priset 299, dock ej till salu! All-around och bra men just därför har typ alla har den! Sådana där jackor brukar finnas lite varstans.

Adde:

Man kan ju hoppas på det. I min kompis katalanska pojkväns umgängeskrets hade dock typ hälften förlorat oskulden med någon prostituerad.

I-F är väl rätt gammal också? Har för mig att jag blev förvånad över hans gråhårighet när han spelade skivor på någon Vievlexx/Clone/Bunker-fest i Amsterdam för nåt år sedan. Kan ju missminna mig (det var extremt lång line-up) men jag har för mig att det var han...

10:51 PM  
Blogger Annamaria och Andrea said...

Murre:

Denna fjärde Barcelona-vistelse var patetiskt nog den enda gången jag varit utanför Barclonas stadsmurar! Jag har inte sett ett skit i Spanien förutom Barcelona! Vi funderade på att åka en sväng till Madrid nu men det fanns liksom inte riktigt tid bland alla familjeförpliktelser :)

Däremot har en av våra bekanta bott där i mer än ett år och har flickvän där (som är här i Uppsala nu faktiskt) så jag kanske kan fråga dem! Han är moore of an indie-guy dock. Men lite kan man säkert skaka fram!

Jag och Anders planerar en roadtrip i sommar så då kommer vi och hälsar på dig Murre! Är Malmö-pepp till tusen faktiskt!

p&k

10:55 PM  
Blogger martin said...

va fint! jag & lisa flyttar ihop om två veckor, till möllan igen, så ni är välkomna till vårt enkla hem any time!

hoppas vi ses snart & hälsa anders! hugz

10:39 PM  
Blogger Annamaria och Andrea said...

Låter fint det! Kommer säkert förbi i sommar och rensar till lite bra musik!

5:42 PM  

Post a Comment

<< Home