Tuesday, August 15, 2006

Undrar hur många google-träffar jag kommer få på det här inlägget. PORR! SEX! FEMINISM!

Tog ett djupt andetag och tänkte att jag skulle skriva ett seriöst inlägg om min syn på relationen porr och feminism. Andades ut och bara neeeej fan vad fint att lägga sig till sängs med Majgull Axelssons "Långt borta från Nifelheim"...

Sen kom jag på att jag ville ändå. Läste ju idag ett inspirerande reportage om att det fanns fler som mig! Feminister som inte tror på att porr som besitter inneboende ondska och är roten till allt ont i vårt ojämställda samhälle och bör förbjudas alltså! Människor som istället tror att porren idag, som det oftast går när män helt ensamma dikterar dagordningen, inte blir riktigt så som kvinnor vill ha den. Please förskona mig nu från kommentarer om att tjejer inte bara vill ha soft-porn med älskande par i vattenbrynet, det är inte den skillnaden jag tror skulle visa sig, och är ute efter. Inte heller "feministisk porr" som många skulle tänka sig med frustande, orakde, svettiga tjejer. Men ändå precis det. Det och allt annat Du, Inga-Britt, Susanne, Doris och Shoone skulle känna er bekväma med och gilla.

Men sen tillhör jag inte heller dem som tror att all porr per automatik behöver inneburit ett exploaterande av fattiga och utsatta människor. Tror man det kan porr kanske vara svår att försvara ur det perspektivet (men svenska folket H&M helloooo?). Gör en kort undersökning någon jävligt alkoholdränkt kväll på hur många av dina homies som spelat in någon home-video för eget bruk. Svaret kan vara lite generande kanske. Det finns människor som kan tänka sig att sprida dem till en liten eller större krets människor, kanske inte bara för masskonsumerande 17-åringar på DC++.

Sen så kan verkligen porren få killar (och tjejer) att få skev bild av sex och det påverkar killen och (men oftast) tjejen negativt. Men såpoperor då? Romantiska komedier? Bilden av kärlek och sex de förmedlar, alla letar blint efter och som de antagligen inte kommer finna och istället missar den verkliga kärleken och bra sexet. Actionfilmer och våld? Herrtidningarnas frågespalter? De matas man med hela tiden, bara det att där finns ändå en större mångfald idag än inom porren. Jag blev skitledsen när jag hittade en miljard Jenna Jameson filmer på min lillebrorsas dator men det hade mer att göra med att jag inte visste om han hade något som vägde upp det han såg där. Några att prata med och utbyta riktiga erfaranheter med och så. Tjejer gör ju det i större utsträckning och kan på så sätt själva slå hål på myter och hjälpa varandra, få svar på funderingar och få andra perspektiv på sex än sitt eget. Man är mer öppna om att prata om problem. Killar däremot uppfostrade till icke-kommunikativa varelser där det är omanligt att visa svaghet och osäkerhet, pratar istället om sex när det gäller att impa eller möjligtvis skämta. Sexualundervisningen bemödar jag mig inte att kommentera. Men skulle det inte vara så som nämnt så skulle nog inte porren ställa till lika stor skada tror jag. Det är ju det vi måste jobba med!

Jag är absolut inte färdigdefinierad i mina funderingar kring detta, det är ju lite komplext. Men screw dagens debattklimat där man måste ha artontusen argumnet för ALLT - härmed återupprättar jag magkänslan som argument!

Just ja, Majgull Axelsson och sängen var det ja...

Här finns artikeln jag skrev om och här är Postporns hemsida.. Ni kan ju läsa vidare och sätta dit mig eller nåt. Sånt är alltid uppfriskande.

1 Comments:

Blogger Annamaria och Andrea said...

eeeh?

12:54 AM  

Post a Comment

<< Home