Monday, September 04, 2006

Detta skall du göra på lördag (förutom att döva ditt dåliga-kultur-samvete på Kulturnatten)

Dags att börja tänka över ekonomin och kanske skippa den fjärde lite småtrötta bara-för-att-terminen-precis-har-börjat-ölkvällen den här veckan. På lördag vankas Dynamic-fest och då kan det vara bra att ha 50 eller 70 spänn till inträde och åtminstone 40 spänn till öl väl där (yes ölen kostar fortfarande 19!). Detta Dynamic blir något av ett typexempempel på vad vi vill åstadkomma med klubben. Här vankas lite godbitar från smörgåsbordet kallat elektronisk dansmusik. Det bjuds på samtida techno och housesväng nyss hemkommet från Ibiza, dansant popelectro och fashion bardans med den bästa chicago housen och italodiscon. Det bästa av tre världar sammanstrålat på lördag!

Le line-up:

IDA ENGBERG

IDA ENGBERG Skolad på dansgolvet och inte hemma i garderoben som så många andra dj´s vet Ida Engberg precis vad som fungerar. Med djup, minimalistisk och funkig tech house kombinerat med energiska, glädjesprudlande och karismatiska framträdanden är Ida Engberg i dagsläget en av Sveriges mest lovande dj´s. Ida började faktiskt spela skivor på det sliskigaste av sliskigaste Stureplan men insåg snart att det inte var hennes miljö eller klientel. Livet tog henne utomlands och därefter gick det undan och en mindre internationell karriär stod för dörren. De senaste åren har hon spelat på några av Europas mest populära klubbar, bland annat Sven Väths Cocoon i Frankfurt, flertalet klubbar på Ibiza, David Guettas La Suite i Paris och stora strandfester för över 2 000 klubbkids i Casablanca. Nu är hon tillbaka i Sverige och huserar som resident på kanske Stockholms bästa klubb: Cocktail Club på Grodan. Hon var även med på Cocktail Clubs stora fest Take Me to Sweden i Barcelona under Sonár där hon spelade med den svenska technoeliten. Nu välkomnar vi Ida till lilla men stolta Dynamic!


FAMILJEN

Nej, Familjen är inte något glad-indie-kollektiv i stil med I'm from Barcelona, vilket man kanske kan tro med tanke på namnet. Familjen består bara av en (1) person och det är Johan T. Karlsson bördig från Hässleholm, Skåne. Johan har under en längre prducerat andra artister. Dock tröttnade han på att inte få utlopp för sina egna idéer i större utsträckning och i våras dök så hans första egna alster upp i form av en 4-spårs EP på det lilla bolaget Adrian Recordings. Kort sammanfattat kan man säga att det till stor del handlar om elektronisk popmusik med sång på bred skånska. Även om man kan skönja influenser från allsköns dansmusik är Familjens musik i första hand baserat på låtskrivande. Med det inte sagt att man måste stå stilla och enbart lyssna när Johan spelar, det går alldeles utmärkt att dansa också. För mer info och låtar visit his myspace

DANIEL ANDERSSON (mannen i den fräna techno t-shirten till höger)

Daniel är en av killarna bakom Stockholmsklubben Neat som huserat lite här och var i Stockholm. Under sommaren har man kört varje vecka på Fredsgatan 12 vilket har varit sommarens helt klart mest högkvalitativa häng både i musik och spansynpunkt. Nu till hösten flyttar man in på Grodan Greve Ture tillsammans med Cocktail Club. Förutom fina utländska namn är det Neats egna crew Neat Tagteam som kör loss. Deras specialité är ett vackert urval av italodisco och chicago house, två musikinriktningar vi i Dynamic-crewet vurmar mycket för. För mer info om klubb Neat, se deras hemsida.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ser fram emot lördag! Det kan bli galet bra!

7:41 PM  
Blogger Annamaria och Andrea said...

This comment has been removed by a blog administrator.

10:01 PM  
Anonymous Anonymous said...

lördags var guld verkligen!

10:02 PM  

Post a Comment

<< Home