Friday, June 15, 2007

Europaporr coming up

Hajj vänner!

Sitter på en terass hemma hos Olle i Barcelona. Anders dricker hundrade semesterölen (jag är väl på modesta 60 eller nåt). Geo fick googla lite på hur mycket kalorier öl innehåller efter att Anders fick tjockisångest. Tack och lov hittade Geo information om att öl bara innehöll lika mycket kalorier som standardmjölk, så nu är det fritt fram att vara ölsnäll precis hela tiden.

(Nu säger Olle här bakom att man får jättebra kolesterolvärde av öl och att det finns öl-SPA i Tjeckien).

Skall käka lite lunch snart (sparris 1.2 euro knippet yeah!) innan vi drar på B-pitch strandfest. Livet är så att säga fab. Känns bra att vara lite ungdom igen efter några mysigt sävliga pensionärsdagar i Provence. Jag, Anders och typ hundra par- och vuxensällskap på kulturresor knatade runt i nästan pervert frankolfila små gränder, påvepalats och romerska lämningar. Kände mig nästan taskig mot Anders som gjorde Avignon till hans första möte med Frankrike. Inget kommer kännas lika "Frankrike" efter det. Innan dess hann vi bo på ett supermysigt Art Noveau hotell i Antwerpen där vi spanade på chassider i diamanthandeln och dansa till sex på morgonen på svartklubb i Malmö. Europaporren är TOTAL! Det är så mycket härliga klichébilder som blivit bekräftade även fast man så klart vet att det är ett selektivt urval man gör. Ja alltså igår tex; 40 stycken 20-någonting amerikaner på skolresa i samma tågkupé som oss. Killarna var deffade, hade sköna shorts och flipflops, keps på sned och skitfula strömlinjeformade glasögon. Tjejerna "skönt avslappnade" tighta mjukiskläder och höga knutar på huvudet. Innan vi hann gå på tåget hade de hunnit röka braj och enligt egen utsago drucka skitmycket öl. Jag hade haft ett jävla schå om jag hade räknat hur många gånger de sa (förlåt skrek) "MAN!" och "I was like...". De pratade om att de reste på mamma och pappas kreditkort, hade köpt solglasögon för 350 euro i present till sig själva på samma kort, att deras mammor fått skönhetsoperationer i födelsedagspresent, att "the partying in Prague was FUCKING assum", drog lite Mardi Gras-minnen och var så JÄVLA högljudda i största allmänhet.

Man blir ju ändå lite glad. Man vet som sagt att bredden av människor i det stora landet i väst är stor och att alla judar inte springer runt i kippur och kontrollerar 80% av världens diamanthandel, men just därför är det så spännande när man väl får lite fördomar en gnutta bekräftade. Det var så klart inte lika roligt för de amerikanska tjejerna i vagnen som inte tillhörde Dude-wheres-my-eurotrip-sällskapet, som skämdes och höll på att avlida i sviterna av amerikaner-på-semester-överdosen.

Semester är semster. Alltså även från PK-analys-hjärnan.

Puss på er! Hoppas ni har det bra i fina sommar-Sverige eller var ni nu befinner er!

2 Comments:

Blogger kalliljas said...

Ett av de bästa inläggen från dig någonsin! Fortsatt trefvlig resa!

12:13 PM  
Anonymous Anonymous said...

Tack sa mycket!

Är inte förvanda att lite raljans över amerikaner föll dig i smaken :)

12:36 PM  

Post a Comment

<< Home